Google Optimizasyon


Sitelerimiz için optimizasyon(iyileştirme) çok önemli bir çalışmadır.İnternette en çok tıklanan site Google olduğu için , birçok konuda olduğu gibi optimizasyon konusunda da Google'ın kurallarına göre işlemlerimizi yapmamız yararlı olur.
Web tasarımı yapan kişilerden önemli bir kısmı optimizasyona önem vermez.Ancak web siteleri 24 saat açık dükkanlarımız olduğu için gelen müşteri sayısı da önemlidir.Eğer müşteri sizi Google'da arayıp bulamıyorsa işiniz zordur.Siteniz için harcadığınız emekler boşa gidebilir.

Google Optimizasyon Nedir?
Web sitesinin kendi sektörüyle ilgili hedef arama kelimelerinde,Google sayfasında üst sırada yer almasını sağlayacak,web site içinde yapılan iyileştirmeler ve web site dışı yapılan geliştirme çalışmalarıdır.Google , insanların arama algoritmasını çözmesini istemediğinden algoritmalarını belli aralıklarla değiştirmektedir.
Optimizasyon Neden Gereklidir?
Kullanıcılar arama yaparken çıkan ilk 2 veya 3 sayfaya baktıkları için aramalarda ilk sayfalarda çıkmak web siteleri için çok önemlidir.
Google arama işleminde; site analizi,özgün içerik,MetaTag,Page Rank,Site Map ve Back Link konularını dikkate alır.
Optimizasyon için önce sitenin yeni mi yoksa eski bir site mi olduğuna bakılır.Eğer eski bir site ise SPAM olup olmadığı yani sitenin bütün dünya siteleri tarafından nasıl bir site olduğu sorgulanır.Eğer sonuçlar olumlu ise iş kolaylaşır.
Site içeriğiniz aslında en önemli olandır.Ne kadar özgünseniz ,o derece yükseklerdesiniz:)Ancak site tasarımında da önemli ayrıntılar vardır.Görsel öğeler ile oluşturduğunuz siteler arama motorlarını etkilemez.Sitenin tamamen Flash veya resim dosyaları ile oluşturulması,menülerin ve diğer yazıların, resim dosyaları şeklinde siteye eklenmesi sitenin Google tarafından bomboş görünmesine neden olur.Tabiki sadece yazılardan oluşan siteler kullanıcıya hitap etmez.Bu yüzden resimlere ALT Tag eklemek gereklidir.
Meta-Title Nedir?
Bir HTML kodu olan ve etiketleri arasına sayfa başlığının açıklayıcı bir şekilde yazılmasıyla oluşturulur.80 karakteri aşmamalıdır.80'den sonrası dikkate alınmaz.
Description Tag Nedir?
Konuyla ilgili anahtar kelimelerdir.şeklinde kullanılır.Ancak buradaki kelimeler de 200i geçmemelidir.Çok fazla kelime eklerseniz Google sitenizi Spam yapıyor diye aşağı çekebilir aman dikkat!!!
Page Rank
Google sitenize 1-10 arasında rank değeri verir.Bu değer sitenizin Google için önemini belirtir.Mesela google.com 10,google.com.tr 7, yahoo 9 rank değerindedir.Rank değeri 1veya 2 ise optimizasyona devam edilmelidir.3 ise yeterli olgunluğa ulaşmıştır ve site içi optimizasyona devam edilmelidir.
Site Map
Google Sitemap , sitelere ait içeriklerin , google örümceklerine tam olarak içeriklerimize ait linklerin neler olduğu konusunda bir ön bilgi verip daha hızlı ve rahat biçimde sitemizi indekslemesini sağlayan bir sistemdir.
Backlink
Sitenize verilmiş linklerdir.Backlinkler arama motorunda daha hızlı bir şekilde indekslenmenize neden olur.Bunun olması için link aldığınız sitenin google'da yer alması yeterlidir.
Diğer
Bu başlıklar dışında Header Tag kullanırken H1 ve H2 gibi büyük tagleri tercih edin.
Domain adında anahtar kelimelere yer verilmelidir.Kelime grubu şeklinde domain adınız varsa alt çizgiyle ayırmanız yararlı olacaktır.(bilgisayar_muhendisligi vb.)


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Falda Shrek Çıkınca

Veritabanı Vize 1. Sorusu ve Cevabı

Türkçe Twitter