Bu Yalnızca Sitem


En kötü günümüz böyle olsun dediğim günler çoktur.Bazen ,acayip eğlenirim ,mutlu bir haber almışımdır , arkadaşlarımla ya da sevdiklerimle beraber mutlu bir gün geçirmişimdir.Kısaca yüzüm gülüyordur,ağzım kulaklarımdadır:).Sıkıntıları ,düşünceleri bir an da olsa bir kenara itekleyip o an gülmüşümdür ve o söz çıkmıştır ağzımdan."En kötü günümüz böyle olsun..."
Maalesef ki bu isteğim olmaz her zaman ve daha kötülerini de gördüğüm olmuştur.Yüzüm hiç gülmedi o günlerde ve hatta bazen gözyaşı döktüm yaşadıklarım karşısında.Yok olup gitmek istedim , keşke yaşamasaydım bunları dercesine.
Ağlamaklı halimden bir an kurtulup etrafıma bakınca gördüm ki iyi günümde yanımda olanlar kaybolmuş ortalıktan.Çok az kişi kalmışız.Bir elin parmaklarını geçmez saysak.Eğlenirken ,kahkahalara boğulurken beraberdik ee peki nereye gittiler şimdi?
Bu gidişler gidiş değil ,kaçış.Aman sakın beni görmesin,aramasın der gibi ortadan kayboluş.Canımız yanar...En çok ihtiyacımız olduğu anda...Oysa tek isteğimiz omzuna yaslanıp öylece durmaktı ,ondan güç ,destek alırcasına...
Tabi birde daha acısı var.Sen gidersin dost bildiğin kişinin kötü gününde yanında olursun.Onun derdiyle dertlenir ,çare bulamasanda teselli etmeye çalışırsın.Yalnız bırakmazsın.Ancak o, senin kötü gününde yanında olmaz.Uğraşacak daha önemli işleri ,gülüp eğlendiği başka insanlar vardır çevresinde.Kendini üzemez senin yanında.Bu da daha acı vericidir.
Zaten dememişler mi "Dost kara günde belli olur." diye.Zaten arkadaşlık kavramı da bu şekilde oluşmaz mı?En dertli anında seni güldürebilmeye yeltenendir arkadaş.Seni bir an önce üzgün halinden sıyırmaya çalışır.
Yakınmak için değil bunlar.Elbette ki kötü günler de göreceğim.Yoksa nasıl olgunlaşıp,tutunurum hayata...Yaşanan kötü günleri  daha da acılaştıranlarıdır sitemim.Tabi bir de o günler geçtikten sonra hiçbir şey olmamış gibi pişkin pişkin çıkanlar da var...İnsanları anlayabilmiş değilim...Bu gidişle de anlamak zor, zira her yer buram buram çıkar ilişkisi kokarken.

Yorumlar

  1. İnanmam uzun süre alsa da, çıakr ilişkisi kokmayan bir-iki tanecik sağlam dost bulabildiğime inanıyorum. Yeter de artar bile.

    Yani az ama var öyle güvenilir insanlar.

    Diğerlerine kaylanmak kolay değil. Mesele, çok takmayıp, daha fazla o insanlara güvenmeyip, sadece eğlenebileceğin insanlar olarak görmekte.

    Sıkma o tatlı canını, değmez. :)

    YanıtlaSil
  2. İnsanın gerçek dostlarının olması gerçekten çok güzel Umut...Kesinlikle yeter de artar.:)
    Çevrendeki insanları da zamanla tanıdıktan sonra seçmeye başlıyorsun.İşte o seçim aşamasında olan oluyor zaten.Akla kara ayrılıyor ama seni de ayırıyor binbir parçaya..:)
    Değer verdiğin insanlardan bunları görünce üzülüyor ister istemez insan.Dediğim gibi bu yalnızca sitem...:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Falda Shrek Çıkınca

Veritabanı Vize 1. Sorusu ve Cevabı

Türkçe Twitter