Sosyal Sorumluluk Projeleri-3-


Sosyal sorumluluk projemize film gösterimi ile noktayı koyduk.Daha önceki Sosyal Sorumluluk Projesi-2- yazısında nasıl bir proje yaptığımızdan bahsetmiştim.

Çocuklar için 23 Nisan'da film gösterimi yapmayı planlamamıza rağmen elde olmayan sebeplerle bu plan suya düştü.Biz de gösterimi bugün yaptık.Film seçiminde biraz zorlandık.Çocukların yaşları 6-15 arasında değiştiği için hepsinin sevebileceği bir film olması gerekiyordu.Tuba'nın film arşivi sayesinde film seçimini de hallettik. =)
Filmimiz "Köfte Yağmurları"nı izletmeye hazır hale getirdik. ve işin zor kısmına geldik.Bütün çocuklar bilgisayar başında.Kaldırmak mümkün değil.Baktık biz çocuklara söz geçiremiyoruz,öğretmenlerine haber verdik.Zor da olsa çocukları toplamayı başardık.Filmi başlattık ve hep beraber izlemeye koyulduk.Neyse ki korktuğumuz gibi olmadı.Hepimiz pür dikkat filmi izledik.Film beğenildi ve herkes memnun ayrıldı.Gerçi film biter bitmez ,çocuklar tekrar bilgisayara koşsa da onları eğlendirmeyi başardık.=)
Filmi merak edenler için biraz da konusundan bahsedeyim.2009 yapımı bir animasyon filmi.
Hevesli bir mucit olan Flint Lockwood, şimdiye kadar üretilen en tuhaf cihazların çekingen dahisidir.Ayakkabı bağcıkları olmayan sprey ayakkabıyı üretmekle işe başlar. Tüm icatları, yaşadığı küçük kasabanın başına dert açsa da Flint, insanları mutlu edecek bir şey yaratmakta kararlıdır.
Yaşadıkları kasabada sadece sardalya bulunmaktadır.Sardalya kızartması,sardalya haşlaması,sardalya şekeri...=) Buna bir çözüm arar...
Flint, “suyu yiyeceğe dönüştürmek” için tasarladığı yeni makinesini, kaza ile kasaba meydanını yok edip bir roket gibi bulutlara doğru fırladığında, mucitlik kariyerinin sona erdiğini düşünür. Ancak şaşırtıcı bir durum olur; gökten çizburger yağmaya başlar.
Makinesi gerçekten çalışmaktadır! Yemekli hava durumu anında başarı kazanır ve Flint, kasabaya kendi deyimiyle “tarihin en büyük hava fenomeni”ni incelemeye gelen hava durumu sunucusu Sam Sparks ile arkadaş olur.
İnsanlar büyük bir açgözlülükle daha çok yemek istediklerinde, makine garip davranmaya başlar ve makarna kasırgaları ve dev köfteler üretmeye başlar. Şekerleme dağlarının ve kavun dalgalarının altında gömülmek üzere olan kasabanın kaderi, Flint ve Sam’in uzmanlık alanlarını birleştirerek makineyi durdurup, her şeyi yoluna koymalarına bağlıdır. 

Güzel bir filmdi,güzel bir gündü...:)Bu güne ait bir fotoğrafla yazıya son veriyorum...=)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Falda Shrek Çıkınca

Veritabanı Vize 1. Sorusu ve Cevabı

Türkçe Twitter