Kendi Kanalınızı Kurmaya Hazır Olun



Okan Bayülgen neredeyse her programında söylüyor.Bundan bir 10 yıl sonra belki de daha kısa bir süre içinde televizyon kültürümüz değişecek.Yavaştan yavaştan değişmeye de başladı zaten.İnsanlar kendi kanallarını kendi oluşturacaklar.Stüdyolar,dizayn ya da yayında çalışanlar gibi bir sürü şeyden kolaylık sağlanacak.İşler internete devredilecek.Nasıl mı?"Kendi kanalınızı oluşturun." fikri sayesinde.
Bu sitede kanalınızı oluşturmak için yapılması gerekenler var.Öncelikle ana sayfada çıkan free(ücretsiz) ya da premium(parayı veren düdüğü çalar mantığıyla,para verip geniş imkanlara sahip olma) butonuna basarak kayıt olmaya başlıyoruz.Ben ücretsizi seçtim.=)Ücretsiz kullanım için 10 GB yer veriyor.
Şimdi geldi sıra kanalımıza isim vermeye.İsmimizi de seçtik.Kanalımızı kayıt ettirdik ,sıra bizim kaydımızda.Klasik bir kayıt formunu da doldurduktan sonra kanalımızın adresi belirlenmiş oldu.Burda karşımıza bir sayfa çıkıyor.Bu sayfadan LiveStream Studio'ya tıklıyoruz ve işte stüdyodayız.=)Karşımıza yine doldurulacak bir şeyler çıkıyor ama bunlar zevkli.
Kanalımız için logo oluşturup,yükleyebiliriz.Daha sonrai işlem , kanalımızda ne tür yayınlar yapacağımızla ilgili.Teknoloji,müzik,sağlık,yemek...Ancak burda yaş sınırı belirlememiz gerekiyor.Genel izleyici,13 yaş,+18 gibi seçenekler var.
"Configure Your Graphic Templates" yani kanalının şeklini şemalini seç dediği yere tıklayıp , kanalımızın hangi renk ve şekillerde görünmesini istiyorsak ayarlıyoruz.Bunları da tamamladık.Mutlu sona yaklaşıyoruz yavaş yavaş.:D
Şimdi çalışma grubuna geldi sıra.Bu işi tek başınıza da yapabilirsiniz.Yok ben grup çalışması,takım ruhu istiyorum derseniz de çalışcak olanlara bir hesap oluşturmak gerekli.
Ve teknik işler tamamlandı.Şimdi yayınlamaya başlayabiliriz.Peki ne yayımlarız kanalda?
"Manage Library" yazan yere tıklayıp ,yayınlayacağımız videoları yüklüyoruz ve yayın akışımızı belirliyoruz.İşte hepsi bu kadar.

Eğer kanal açmaya karar verdiyseniz ,ben bu işi  yapar medya patronu olurum diyorsanız reytingleriniz bol olsun...=)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Falda Shrek Çıkınca

Veritabanı Vize 1. Sorusu ve Cevabı

Türkçe Twitter