Homini de Gırtlak,Pufidi Kandil,Tumba Yatak

Son günlerde saatlerimiz 21:30'u gösterdiğinde, televizyonda "Haydi Çocuklar Uykuya" yazısı çıkmaya başladı.Bu yazıyı kimler dikkate alır ya da alan olur mu bilmiyorum ama gerçekten çok güzel bir uygulama olduğunu düşünüyorum.
Uyku, çocukların gelişimi için gerçekten çok önemli.Zihinsel,bedensel ne kadar gelişim türü varsa hepsine bir yararı var.Bütün bu yararlar düşünülerek RTÜK bu projeyi üstlenmiş.Televizyondaki yayınların çoğunun çocuklara göre olmadığı da düşünülürse bu proje daha güzel bir hal alıyor.Oh yatsınlar uyusunlar,mis gibi.:DAnne ve babasıyla aynı saatte yatan çocuk mu olur hiç.Sonra sabah kalkamıyor,geç kalıyor,kahvaltısını yapmıyor,enerjisini alamıyor,derslerini konsantre olamıyor vs. vs. vs.

Eskiden Adile Naşit'in "Uykudan Önce" programı vardı.Her ne kadar ben hatırlamasam da abim anlatırdı hep.:D Bu programla yetişen nesillerin anısına gerçekleştirilen bu proje umarım  amacına ulaşır ve çocuklara bu alışkanlığı kazandırır,aileler de bilinçlenir.

Bu yazıyı da Sezen Aksu'nun " Ye,iç,yat " anlamına gelen "Homini de Gırtlak,Pufidi Kandil,Tumba Yatak" şarkısıyla bitireyim.:D

Not:Dinlemenizi şiddetle tavsiye ederim.:D

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Falda Shrek Çıkınca

Veritabanı Vize 1. Sorusu ve Cevabı

Türkçe Twitter