Aloo Sesim Geliyor Mu?



Cep telefonlarında yeni teknoloji...3G - 4G derken şimdi de yeni bir gelişme var.Yeni geliştirilen mobil donanım ,çok kısık sesle bile konuşsınız , yüz hareketlerinizi sözcüklere dönüştürüp karşınızdakine iletiyor.Daha yapım aşamasında olan bir çalışma ama güzel birşey.Sokakta,metroda,postanede,hastanede her yerde bağıra bağıra telefonla konuşan insanlardan kurtuluyoruz demektir.Gerçi buna daha uzun yıllar var ama olsun.Bu konuda gelişme oması da güzel.Bu projeyi geliştiren kişi aynen şöyle demiş:D
“Bir keresinde banliyö treninde yanımda oturan kadın, tüm yol boyunca durmadan cep telefonuyla konuştu. Dayanılmaz bir şeydi. Buna bir son vermek gerektiğini hissettim” diye konuşan Schultz(Alman Bilim Adamı), ‘sessiz iletişim’in zamanı geldiğini vurguladı.
Schultz, cihazın çalışması için aslında kişinin ses bile çıkamasına gerek olmadığını söylemiş. Dolayısıyla cihazı hastalık yüzünden sesini yitirenler de kullanabiliyor. Yazılım ve donanım geliştirme çalışmaları süren cihazın ileride çeviri de yapabilmesi planlanıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Falda Shrek Çıkınca

Veritabanı Vize 1. Sorusu ve Cevabı

Türkçe Twitter