Windows Phone 7 Hesap Makinesi

Dersler, finaller derken her şey bitti ve sonunda bloga yazı yazmaya yeniden başladım.:D Evvel zaman önce Windows Phone 7 için asenkron web servis kullanan bir hesap makinesi yaptım. Öncelikle şunu söylemem gerekir ki Phone 7 uygulamasının, bilgisayarınızda çalışmasını istiyorsanız “Windows Phone Developer Tools” ‘u bilgisayarınıza kurmanız gerekmektedir. Şuracıktaki adresten 3.2 MB'lık dosyayı indirip kurulumu yapabilirsiniz. 
Kullanıcı Phone 7 emulatörünü çalıştırdığında, ekrandan işlem yapmak istediği sayıları girecektir. (Noktalı sayılar dahil).İlk sayıyı girdikten sonra yapacağı işlemi (+,-,*,/) seçiyor. Ardından 2. Sayıyı ekrana giriyor. = butonuna basınca sonuç yazdırılıyor. Sonuç, aynı zamanda işlem yapma ekranına da yazılıyor. Kullanıcı isterse sonuç üzerinden de işlem yapabilmektedir.

Projede web servisinin metodlarını çağırdığımız için, projeye web servisini ekledikten sonra nesnesini yaratmamız gerekmektedir.
TurkcellWebServis.TTechWebServiceClient islem = new TurkcellWebServis.TTechWebServiceClient();
 kodu ile işlem adındaki nesnemizi yarattık.
Yapılacak olan işlemler switch-case yapısı ile belirlenmiştir. Eğer işlem addition ise program addition case’ine gidecek ve argümanlar arg0 için sayı1; arg1 için sayı2 olarak web servisin metodu olan addAsync(arg0,arg1) metodunu kullanacaktır. Ancak web servisimiz asenkron olduğu için işlemimiz şu şekilde gerçekleşecektir.
islem.addAsync(sayi1, sayi2);
islem.addCompleted += new EventHandler(islem_addCompleted);
Sayıların toplanması bittiğinde bize bunu tetikleyecek olan yani sonucu geri döndürecek olan addCompleted eventinin tetiklenmesi için şu metod karşımıza çıkacaktır.
void islem_addCompleted(object sender, TurkcellWebServis.addCompletedEventArgs e)
{

textBlock2.Text = e.Result.ToString();

}
İşlem tamamlandığında sonucu ekranımıza (textBlock2) bu metod yazacaktır.


Projenin kaynak kodları ve raporuna buradan ulaşabilirsiniz.


Not: Projede Turkcell adının ve Turkcell web servisinin kullanılmasının sebebi Turkcell stajına başvuru için hazırlanmış bir proje olduğundandır.

Yorumlar

  1. Adsız14.6.11

    Gerçekten çok hoş olmuş ellerine sağlık :D:D

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Falda Shrek Çıkınca

Veritabanı Vize 1. Sorusu ve Cevabı

Türkçe Twitter