Her Geçen Gün Biraz Daha ...

Havai fişekler atılıyordu bu gece de. İlk patlamanın yarattığı sesle korkuyor önce. Sonrasında gökyüzünde oluşan şekilleri izlemeye dalıyor. Sanki onun da içinde öyle bir patlama var. Çok derinlerde... Konuşmaya muhtaç kalmış bir insanın durmadan haykırması gibi bir şey. Haykırsa her şey hallolacakmış gibi. Havai fişeklerin gökyüzündeki parıltısının ardında kalan son duman da dağılınca  dönüyor gerçek dünyaya. Kim olduğunu, nerede olduğunu hatırlıyor. Minderi buruşmuş sandalyesini ayağıyla geri ittiriyor. Sessizliğe bürünmüş, buram buram yalnızlık kokan odaya giriyor.
Balkonda oturduğu zamanlar, sinekler girmesin diye odanın ışıklarını kapatırdı. Karanlık birden içine sıkıntı verdi. Koşar adımlarla gidip, lambayı yaktı. Perdeleri kapattı. Karşı apartmanda oturan insanların içeriyi görmesini istemiyordu. Yıllardır yalnız yaşamaya alışmış biri olunca, başkalarına garip gelebilecek aşırı davranışları olmuştu. Her gün biraz daha değişiyordu. Halbuki  geçen sene daha farklıydı. En azından kendini şu an çok farklı hissediyordu. Her yeni gün biraz daha mutsuzlaşıyor, umutsuzlaşıyordu sanki. Aslında her gün biraz daha değişiyordu.  "Her geçen gün biraz daha yaşlanıyor,her geçen gün biraz daha gençleşiyor, her geçen gün daha da çocuklaşıyor, her geçen gün olgunlaşıyor ve her geçen gün daha da yalnızlaşıyordu." Bunu iliklerine kadar hissedebiliyordu. Ve haykırmak bunların hiçbirine çözüm olmayacaktı. 


Ömrü boyunca "Benim bir yarım eksik kaldı" diyerek dolaşmıştı. Diğer insanlardan farklı bir yanının olduğunu düşünürdü bu yüzden. Bu eksiklik ona öyle şeyler yaşatmıştı ki. Yaşıtlarından daha büyük olmuştu her zaman. Korunacağı yaşta, koruyan olmuştu. Hayat ona farklı davranmıştı. Bir gün dönüp bakınca yaşadıklarına, hiç de hayal ettiği gibi değildi. Adil değildi bu dünya ona göre. Hayatın ne acelesi vardı ki, bu kadar hızlı yaşamıştı her şeyi. Belki de bu yüzden inancı kalmamıştı. 


Not:Tırnak içine alınmış ilk cümle, projelerdeki daimi ortağım Serkan'a aittir. Kendisine katkıları için teşekkürü bir borç bilirim.:)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Falda Shrek Çıkınca

Veritabanı Vize 1. Sorusu ve Cevabı

Türkçe Twitter