Taşların Gücü Mü?


Kendisini yaşam koçu olarak tanıtan kadın başlıyor konuşmaya:
"Bu taşı 2 yıl önce bir arkadaşıma hediye etmiştim.Sırf bu program için istedim ondan taşımı.Bakın üzerinde lekeler oluşmuş.Bunun anlamı ne.?Taşımız çalışıyor.(Bahsettiği taş da mor renkli ,doğa üstü güçleri olduğuna inanılan,hastalar şifa,dertlilere deva olan bir taş(!))"Taş nedir ki?Nasıl çalışsın??
"Deneyin.Denemekten bir şey olmaz." desede taşlardan bu kadar aşırı derecede medet ummak bana saçma geldi.Belki de programdan pek hoşlanmadığım için önyargılı davranıyor da olabilirim.Tamam görüntü olarak sözüm yok.Müzik nasıl ruhun gıdasıysa, böyle bakılası taşlar da gözlerin gıdasıdır bence.Ancak şu taş stresi alır,bu taş safra kesemizin sağ bölgesini iyileştirir ya da başka bir taş ruhumuzun derinliklerine inerek hayatta her konuda iyi olmamızı sağlar şeklindeki inanışlar bana saçma gelmiştir.O zaman kendimizi taşlarla donatıp,öyle devam edelim yaşamaya.Her şey de güllük gülistanlık olsun.
İnandığım tek taş nazar boncuğudur.Onun da mantıklı bir açıklaması var.Mavi en dikkat çekici renk olduğu için ,karşınızdaki kişi ,size baktığında dikkati nazar boncuğunun mavisine kayar ve nazar da değmez.
Bazı taşların etkisi varsa bile televizyon programlarına çıkan ve bunları abartarak(!) anlatan kişiler yüzünden inanmak da gelmiyor içimden.Taşları özelliği olduğu için değil,görüntüsü güzel olduğu  için seviyorum...

Yazıya da taşlarla ilgili fotoğraflarla son vereyim.:D İşe yarıyorsa bloğuma huzur getirsinler.=)
                                            Aquamarin
                                               Oltu Taşı
                                               Lapis Lazuli
                                               Ametist

Yorumlar

  1. Aquamarin fena değilmiş, diğerlerini sevmedim. Ayrıca taşlar vücut dışında olduklarında daha sağlıklı oluyorlar. :)

    YanıtlaSil
  2. Araştırmalarıma göre bu durum doğru. Jeolojik olarak taş tanımına baktığınızda taşın çeşitli minerallerden oluştuğu üzerine durulmuş. Buradan hareketle oradaki mineraller derimiz tarafından emilim sağlanarak vücud mineral ihtiycının bir kısmını karşılayabilir. Bu da bize rahatlık hissi verir. Topraktan aldığımız mineral nasıl çeşitli yollarla geliyorsa, taşta da direkt olarak geliyor. Ki zaten bakarsanız bazı taşların dolum yöntemi diye bir şeyle karşılaşırsınız. Bu ise güneş ışığı ile yapılan yöntem yani biraz güneşten enerji alıyor. Bazıları karanlık ortamlardan kapalı bırakılıyor. Bunu da maranki nin tezine dayanarak açıklayabilirim. Karnlık veya örtü içteki kötü enerjiyi alır ve dıştaki enerjiye bekçilik yapar. Umarım anlaşılır olmuştur.

    YanıtlaSil
  3. Söyledikleriniz mantıklı ancak benim demek istediğim başka bir şey.Her derde deva ayrı ayrı taş çeşitleri mi var?Programlara çıkıp şu hastalığa bu taş iyi gelir,buna bu taş iyi gelir diye konuşup duruyorlar.İşte ben bu kadarına inanmıyorum.
    Bilgiler için ayrıca teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  4. Adsız10.11.12

    nasıl temizleniyo ?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Falda Shrek Çıkınca

Türkçe Twitter

Veritabanı Vize 1. Sorusu ve Cevabı